Dobře vidíme jen srdcem. To, co je podstatné, je pro oči neviditelné. (Antoine de Saint-Exupéry)

Panna Maria Růžencová

15. 1. 2017 10:59
Rubrika: Nezařazené

Letošní rok si budeme připomínat 100. výročí od zjevení Panny Marie ve Fatimě.

V rámci této události se naše farnost rozhodla uskutečnit fatimský den (běžně u nás nekonaný). Jelikož navštěvujeme různé kostely, dle situace a času kde se nacházíme, tato událost mi trochu unikla. Nic méně Pán se o nás nehodné víc než stará a tak, ač nic netuše, jsme se vydaly na "běžnou" páteční mši. Už při vstupu do kostela mi něco nesedělo. Byla přítomná schola, která běžně zpívá jen o nedělích a slavnostech a před ambonem stála krásná socha Panny Marie Fatimské. 

"Dnes to bude alespoň na 3 hodiny" bylo první, co jsem slyšela. No to teda nevím, jak to s ročním dítkem budem zvládat. Ale když tak po mši se odeberem tiše k domovu. Nic méně se začínalo růžencem a ne mší svatou:)

Pán nás ale obdařil hodným dítkem, které v kostele nezlobí (teda, když má svoje knížky nebo může listovat kancionálem), tak jsme bez potíží mohli prožít tyto krásné 2 hodiny s naším Pánem a nebeskou maminkou. 

To ale k naší potěše ještě nebylo všechno. Po mši jsme si mohli sochu Panny Marie vzít na chvíli domů. Večer jsme zhléhli krásný film o zjevení ve Fatimě a následující den se pomodlili růženec.

Hodně mě to motivovalo, že i když v průběhu všedních dní máme svých starostí někdy nad hlavu, přesto bychom měli najít čas i na růženec.

 

Zobrazeno 822×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz